<menuitem id="d6b5i"><video id="d6b5i"></video></menuitem>
          1. ‹ 上一主題|下一主題 go 回復: 340 | 瀏覽: 72483 |倒序瀏覽 | 字體: tT
            手機看此貼
            • 微信掃一掃 手機看此貼
            • 好內容 隨時分享到朋友圈

[ 懷孕日記 ]

我已經關門了,還不行,究竟想我點??

[復制鏈接]

經驗值
            注冊時間
              • 媽媽網輕聊
                給生活加點料

• 媽媽網孕育
                就是好用

holdImg
              • 廣州媽媽網
                廣州媽媽網,更懂廣州媽媽

廣州媽媽網二維碼
            樓主
            發表于 2013-3-3 17:11 |只看該作者 | 最新帖子 | 查看作者所有帖子 | 發短消息 | 加為好友 | 字體大小: tT

該帖來自 媽網同齡圈

之前都發帖吐槽叔仔經常入我同老公房,我房有布簾,距后來仲時不時掀開布簾,老公系度距就系門口睇我地做咩,老公唔系度距就睇我做咩,我真系好討厭,覺得一D私隱都無。家公凌晨4點起身,距就會系陽臺食煙,就吹到我地房都有。所以我訓前就開門,半夜起身就關門,家公5點出門去飲茶,我6點或者6點半會醒一醒,就開翻門,叔仔基本8點或者8點半就起身,跟住就打機開始距一日噶廢柴生活,所以我系距起身之前或者距刷牙嘈醒我,我就去關門。老公開窗訓唔著,車聲嘈,所以都系關窗訓,如果關門就比較悶,但我無辦法。晚晚我就系甘醒下訓下,有一日早上我同老公都未起身,我已經關住門噶,老公手機響,叔仔聽到竟然又開門睇我地?。?!天?。。?!唔通要我鎖門啊????白天家公無時無刻去陽臺食煙,我唔知距幾時先食噶,而且家公家婆數麻將實在好嘈,叔仔把死人聲更系突然就大大聲一句,我亦唔想隨時比人掀開布簾睇我做咩,我就關門,跟住又比人我話成日關門?。。。。。?!究竟要我點啊?????宜家就甘,到我生左我點喂奶????系米又時不時要睇下我系米喂奶????講又無用??!老公講又無用?。。?!我好憎距地?。?!尤其個廢柴叔仔?。?!有左到宜家,除非系家公家婆出去連叔仔都唔系度先心情舒暢D,但甘噶時間幾乎系無噶,對住距地我就無開心過?。?!

回帖推薦

邂逅 發表于93樓  查看完整內容

我覺得你叔仔有點變態羅。人地的私隱,如果是我,覺得很沒安全感,會時刻防住距,肯定會同老公講,出入都鎖門關窗。系房間就反鎖。再過分直接講出來。一個大男人,看什么看~,你自己小心點羅~要么直接翻外家??!家公家婆沒什么理由隨便看自己的私隱,何況是叔仔!

小冒冒 發表于121樓  查看完整內容

吳好念甘多啦,你想想人家一家四口人,生活左二十幾年,突然甘多左個人,肯定不習慣的.你實在受不了就多去D醫院上上孕婦課.等你生左就知道家里多個人是多么重要了.哪怕是個不會動,只會坐著的人.   孕期心情是不太好的了.我先生話據個陣日日落班翻黎毛拉拉就比我鬧到訓覺.盡量吳好成日系屋企??!要保持距離,又要同D公婆叔叔搞好關系,以后好多也求據地架.BB出左世就有得忙咯,一歲前多個人幫手好幸福的,不論教得好 ...

Meow_meow 發表于245樓  查看完整內容

搬走啦,還能怎樣?我和LG拍拖不久時JP老催我們結婚,我沒理她我覺得要基本了解JGJP小叔是怎樣的人。后來又再三催我們結婚,我就問我LG結婚我們住哪里?LG知道我不喜歡跟他們同住,而且有小叔再十萬個不方便。他說我們買房子自己分開住,好在之前沒有走錯路。補充一下我們一起住的話我們是自己住在3樓,JGJP小叔住2樓1樓是客廳飯廳等。不過我還是覺得不方便不喜歡,不想日后后悔跟他們同住。 ...

winG1002 發表于332樓  查看完整內容

感覺好無奈~ 就算系俾自己媽咪鬧都好~ 一于翻外家~ 1.如果系獨生子女,話曬系自己媽咪,就算系話都系話一陣,起碼你可以同佢講道理:你都想你個外孫健健康康噶?宜家系一個咁壓抑既環境居住,對阿b都有影響,系一世噶。...... 諸如此類咁講下佢就明白噶啦。 2.真系要你老公同佢爸媽解釋,講果d野同你要同你媽咪講果d差唔多一樣,唯有系咁啦,一切都系為咗bb! ...

我不是辣媽  至于你家公半夜起身抽煙的問題,你咪睇下有無適合的空氣凈化機,裝系煙味會吹入來的位置,唔使半夜都要起身關門啦  發表于 2013-3-5 13:31
            我不是辣媽  窗簾換成連體的只能在里面拉開,側面是可以扣緊的,外面想打開都無用。門你就習慣性鎖上。我看著都累,半夜醒幾次就為了開門關門  發表于 2013-3-5 13:30
            多多以和  那你干嗎不鎖門???你小叔開門是為了看什么呢?不明?變態的嗎?你生時喟奶就鎖門吧  發表于 2013-3-5 13:15
            嘉文  外家肯定5同意你搬番去住,你阿媽怕你地搬走后,以后回遷房連一塊街磚都無你們份,當初選 你老公時就知家景,既來之則安之  發表于 2013-3-5 12:18
            林林baby  既然老公工資不夠用,那你還沒懷孕,怎么不出去工作呢,無錢唔多唔少都要睇人面色  發表于 2013-3-5 10:42

經驗值
            注冊時間
            兩口子搬出去另外住,要不就鎖門,你家公在陽臺抽煙跟你開門關門有什么關系?

芷晴BABY  關左窗又必須要開房門,房門開左巨叔仔又經常望住巨地,你叔仔有的甘既劈好。  發表于 2013-3-5 09:07
            芷晴BABY  LZ的意思系,巨如果關門就要開窗,但開左窗個窗又對住個陽臺巨家公食煙又要有煙味飛入巨房,但如果門窗都關曬房里空氣又唔流通  發表于 2013-3-5 09:06

經驗值
            注冊時間
            明白你感受。有無叫你老公嘗試講下。。?;蛘呓心憷瞎慵夜移胖v下個叔仔???

經驗值
            注冊時間

[回復]我已經關門了,還不行,究竟想我點??

貧賤夫妻百日哀 疊起心水租間屋自己住啦
            該回復來自[廣州媽媽iPhone客戶端]

尛丸子  宜家得老公一份收入,又唔多,有BB使費大,再租屋唔夠噶  發表于 2013-3-3 19:41

經驗值
            注冊時間
            BB生日
            2公婆自己另外租啦,就算錢吾多都好過甘樣影響心情,依家都甘樣啦,我估計就算你生佐喂奶都一樣甘

經驗值
            注冊時間
            還是把事好好講清楚吧

經驗值
            注冊時間
            翻外家住啦!

尛丸子  我媽反對我翻去住,話甘樣婆家會好多說話講我,我真系想有日我心情唔好距又甘,我一爆就鬧距啊,我宜家就系度死忍??!  發表于 2013-3-3 19:42

經驗值
            注冊時間

貧賤夫妻百日哀 疊起心水租間屋自己住啦
            該回復來自[廣州媽媽iPhone客戶端]

宜家得老公一份收入,又唔多,有BB使費大,再租屋唔夠噶
            小花

博 士

經驗值
            注冊時間
            BB生日
            感覺你老公無用,這都制止不了小叔子。既然他搞不定,就搬出去住吧。

尛丸子  我地宜家系受壓制,收入唔多,無辦法先要同家公家婆住,家公家婆又一直當叔仔皇帝甘,宜家21歲仲唔穩野做,日日睜開眼就打機,廢柴甘啊  發表于 2013-3-3 19:45

經驗值
            注冊時間

翻外家住啦!

我媽反對我翻去住,話甘樣婆家會好多說話講我,我真系想有日我心情唔好距又甘,我一爆就鬧距啊,我宜家就系度死忍??!

esther_chiang  甘你寧愿過住甘的生活還是比家婆講好多說話???如果是我那那聲反啊媽度了  發表于 2013-3-5 11:27

經驗值
            注冊時間

yiminghua 發表于 2013-3-3 19:36
            悲催啊·········

真系想甘插死距啊

經驗值
            注冊時間

感覺你老公無用,這都制止不了小叔子。既然他搞不定,就搬出去住吧。

我地宜家系受壓制,收入唔多,無辦法先要同家公家婆住,家公家婆又一直當叔仔皇帝甘,宜家21歲仲唔穩野做,日日睜開眼就打機,廢柴甘啊

毛一發  21歲不是大學沒畢業?還是沒讀大學  發表于 2013-3-5 09:34

經驗值
            注冊時間
            回復 尛丸子 的帖子

拖埋你老公翻去外家住。你直接同你媽講,你JGJP同叔仔既極品事情俾距聽。仲要同距講埋,你日日敢樣既心情對個B唔好,所以無耐先翻黎住。

ziderxi  人地話就由距話,遲早分開住,我當聽唔到,似你宜甘生活法都唔知點湊仔羅。  發表于 2013-3-5 08:45
            尛丸子  我老公無可能甘一齊去住啦,我有講距地噶極品野噶,但我阿媽叫我忍,忍到回遷分開住就好了,我媽怕我比婆家話,以后日子難過  發表于 2013-3-3 20:42

經驗值
            注冊時間

回復 尛丸子 的帖子

拖埋你老公翻去外家住。你直接同你媽講,你JGJP同叔仔既極品事情俾距聽。仲要同距講埋 ...

我老公無可能甘一齊去住啦,我有講距地噶極品野噶,但我阿媽叫我忍,忍到回遷分開住就好了,我媽怕我比婆家話,以后日子難過

paola  回遷系咪一定可以老公自己有一間先?如果要同家婆家公住或者同叔仔住就不值得等了。  發表于 2013-3-5 17:54
            暮歸老牛  原來是等老家伙的回遷房,那就忍啦  發表于 2013-3-4 09:07

經驗值
            注冊時間
            鎖門啦,話一次唔理距,話N次都唔洗理距,總之就鎖門,保護自己的隱私最重要,米先你話齋以后喂奶點辦???隨時被參觀???!

經驗值
            注冊時間

一于鎖門系啦!連敲門既基本禮貌都無!真系廢柴到無家教??!

經驗值
            注冊時間
            很奇怪,MM為什么就不能鎖門呢?我覺得鎖門很正常。如果我們回去我家婆家,我們呆房間里,我老公都會鎖門。房間里就是我們自己的空間了,你管我要在里面做什么。

經驗值
            注冊時間

之前都發帖吐槽叔仔經常入我同老公房,我房有布簾,距后來仲時不時掀開布簾,老公系度距就系門口睇我地做咩 ...

我想你婚前就知道各人的基本生活習慣的了,如果真受不了的話,只能選擇不要住在一起呀。這樣的環境以后孩子成長也不好的。
            ‹ 上一主題|下一主題
            我已經關門了,還不行,究竟想我點??
            快速回復

回帖后跳轉到最后一頁

廣東省通信管理局互聯網清理整頓 增值電信業務經營許可證:粵B2-20220217粵ICP備09174648號粵網安備案號:4406043011754公安機關備案號:44010602000095 Copyright 2004-2024 盛成科技 All Right Reserved版權所有    版權保護投訴指引

互聯網藥品信息服務資格證書 電子營業執照 網絡文化經營許可證粵網文[2016]7051-1702號

違法和不良信息/涉未成年人有害信息舉報電話:020-85505893/18122325185 舉報郵箱:kf@mama.cn 涉未成年人有害信息舉報專區 中國互聯網不良信息舉報中心
            網絡內容從業人員違法違規行為舉報:kf@mama.cn 開發者:廣州盛成媽媽網絡科技股份有限公司 應用版本:11.12.0 應用涉及權限APP隱私協議

回頂部
            性欧美牲交xxxxx视频_小小的日本在线观看_动漫精品中文字幕第一页_国产无遮挡又黄又爽高潮_超碰伊人久久青草热
            <menuitem id="d6b5i"><video id="d6b5i"></video></menuitem>